műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Bontás nélküli ajtócsere


A bontás nélküli ajtócsere kiváló megoldás lehet számunkra, amennyiben egy újonnan burkolt vagy festett helységben szeretnénk kicserélni a bejárati ajtót. Ahogyan a neve is utal rá, az ajtócsere során nem történik bontás, így elkerülhető az azzal járó törmelék és kosz is.

A módszer segítségével gyorsan és tisztán, valamint a falak sérülése nélkül cserélhetjük le régi ajtónkat. A bontás nélküli ajtócsere a hagyományos bontással ellentétben sokkal rövidebb időt vesz igénybe.

Bontás nélküli ajtócsereMikor végezhető el a bontás nélküli ajtócsere


A bontás nélküli ajtócsere legfontosabb feltétele, hogy a meglévő bejárati ajtó kerete megfelelő állapotú legyen. Ez azért fontos, mert az új bejárati ajtó kerete részben a régi ajtókerethez kerül rögzítésre. Ha a régi keret hiányos vagy nagyon rossz állapotú, akkor a bontás nélküli ajtócsere elvégzése nem ajánlott.

Bontás nélküli ajtócsere előnyei


A hagyományos ajtócsere során a beépítést megelőzően a régi ajtókeret teljes mértékben eltávolításra kerül a falnyílásból. A bontási művelet során a vakolat kisebb nagyobb sérüléseket szenvedhet, melyek törmelékkel és porral járnak. Az új ajtó beépítését követően a sérült részt javítani kell, majd pedig újrafesteni vagy burkolni, ami pedig további időt és pénzt igényel.

A bontás nélküli ajtócsere során nem sérülnek a falak, mivel a régi ajtókeret nem kerül kibontásra a falnyílásból. Mivel a bontás és az abból eredő javítás kimarad az ajtócsere lépései közül, így a művelet nemcsak gyorsabb és tisztább, de akár jelentősen olcsóbb is lehet. Az új bejárati ajtó a rögzítést követően belülről teljesen eltakarja majd a régi szerkezet, így már nem rontja majd a régi ajtókeret az ajtó összképét.

Műanyag bejárati ajtó régi tokba építve


A műanyag bejárati ajtók népszerűsége részben az egyszerű használatuknak, részben pedig a kiváló ár-érték arányuknak tudható be. A műanyag nyílászárók gyártása PVC-t használnak alapanyagként, mely kemény és tartós szerkezet előállítását teszi majd lehetővé.

A megfelelő hőszigetelés, valamint az alacsony tömeg érdekében üreges kialakítású profilokból gyártják őket. A profilok belsejében található légkamrák a bennük található levegőt hasznosítják a jobb hőszigetelés érdekében.

A műanyag bejárati ajtók a fával ellentétben nem felületkezelést, ezért nekünk sem kell majd idővel újrafesteni. Ennek köszönhetően nem csak olcsóbb az előállításuk, de a használatuk és karbantartásuk sem igényel semmilyen erőfeszítést.

A műanyag bejárati ajtó bármilyen épülettípusnál alkalmazhatóak. Kiválóan alkalmasak kültéri és beltéri használatra, ezért panellakások, társasházak, valamint üzletek és családi házak számára is kiváló választás.
A PVC előnyös tulajdonságainak, valamint a gyártáskor hozzáadott adalékoknak köszönhetően az ajtó és a keret felülete ellenáll az erős UV sugárzásnak, valamint a tisztítószereknek is.

Bontás nélküli ajtócsere, műanyag bejárati ajtó beépítése bontás nélkül


A műanyag bejárati ajtó beépítése általában a régi szerkezet kibontása után történik, ám lehetőség van a bontás nélküli csere elvégzésére is. Amennyiben a régi ajtónk fából készült, akkor a műanyag bejárati ajtó rögzítése a régi kerethez történik majd.

A régi bejárati ajtóról levételre kerülnek az ajtószárnyak, valamint az őket tartó pántok. Az új műanyag ajtókeret előfúrásra kerül a majdani rögzítési pontokon. Ezt követően ékek segítségével ideiglenesen elhelyezésre kerül a régi keret mögé. Egy alapos ellenőrzést követően, ha mindent rendben találunk, csavarok segítségével véglegesen is rögzítjük az új bejárati ajtó tokját.

A falnyílás és az ajtókeretek között létrejött hézag feltöltéséhez PUR habra van szükség, melyet a száradást követően műanyag takaróelemekkel fedünk be. A takaró elemek segítségével akár teljes mértékben eltüntethetjük a régi bejárati ajtó, így már nem kell aggódnunk miatta.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró