műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag ablakpárkány


Az ablakpárkányok elengedhetetlen kiegészítői az otthonunk homlokzatán található nyílászáróknak. Sokan összekeverik őket a könyöklőkkel, melyek a nyílászáró belső oldalán vannak beépítve. Az ablakpárkány és belső könyöklők ránézésre hasonlóak, ám teljesen más jellegű feladatot látnak el. A műanyag ablakpárkány mellett számos egyéb alapanyagú is létezik, ezáltal lehetőségünk van a nekünk tetsző vagy szimpatikus ablakpárkányok kiválasztására.

A műanyag ablakpárkány feladata


Az ablakpárkány az ablakunk külső oldalán foglal helyet. Elsődleges feladatuk a falnyílás védelme a ráhulló csapadéktól, valamint azok elvezetése. Az esővíz az ablakról lefolyva, vagy közvetlenül az ablakpárkányra érkezik, innen pedig a lejtésének köszönhetően tovább folyatja útját a víz.

  • Védelem az esőtől, napsütéstől


Ablakpárkány nélkül az ablakoknak helyet adó falnyílások rendszeresen eláznának, majd idővel leromlana a falak minősége is. A nedves falak elősegítik a penész kialakulását, kellemetlen szagot okozva odabent, ez pedig az egészségünknek sem tesz jót. A tökéletes vízvédelem eléréséhez az ablakpárkányok két szélén végzárókat helyeznek el a felszerelés során.

Az ablakpárkány felszerelésével tovább javíthatjuk a nyílászáróink hőszigetelést. Ez a javulás a falnyílás és az ablak találkozása közti résznél történik, ahol az új ablak beépítése után egy Pur habbal feltöltött hézag található. A Pur hab száradása után az ablak belső oldalán a könyöklő takarja el ezt a hézagot, kívül pedig a felszerelt ablakpárkány védi meg az esőtől és a napfénytől.
  • Dekoráció


Az ablakpárkány a falnyílás beázás elleni védelme mellett dekorációs szerepet is ellát, remek kiegészítője otthonunk ablakainak, főként műanyag ablakkal mutatnak szépen.
Műanyag ablakpárkány, műanyag könyöklő
Az ablakpárkány méretétől függően bizonyos szintig terhelhető, ezáltal kiváló helyet biztosítva a napsütést kedvelő cserepes növényeinknek. A párkányra helyezett dísznövények nem akadályozzák az ablak vagy a redőnyök használatát.

Műanyag ablakpárkány alapanyaga


A műanyag ablak párkány könnyű, tartós és emellett olcsó is. A műanyag ablakpárkányok PVC-ből készülnek, mely egy rideg, tartós anyag. Az alapanyagnak köszönhetően az ablakpárkány nagyon hosszú ideig ellenálló az időjárással szemben, ez a folyamatos napsütésre is igaz.

A műanyag ablakpárkányok fehér színben készülnek, ám igény és némi felár esetén színes vagy fa hatású fóliával is elláthatóak. A párkány felületét a gyártás során látják el a fóliával. Ilyenkor a PVC még nem keményedett meg teljesen, ezáltal tökéletes felület érhető el.

Műanyag ablakpárkány ár, műanyag párkány ár

A műanyag ablakpárkányok ára méterben meghatározva, egy méter párkány ára attól függ, hogy milyen széles műanyag ablakpárkányra van szükségünk. A méretek 12cm-ről indulnak és 50cm-nél végződnek, a 12cm széles ablakpárkány ára nagyjából 1200Ft/m áron van, ez természetesen gyártónként változhat.

Belső műanyag ablakpárkány felszerelése


A műanyag ablakpárkányok felszerelése az ablakcsere befejezése után történik. A párkány felszerelése egyszerű művelet, de némi időt és odafigyelést igényel a tökéletes eredmény érdekében.

A párkány rögzítése a falnyílás előkészítésével kezdődik. Az ablak cseréjéből származó törmelék és por eltakarítása után falnyílás készen áll a ragasztóanyag felhordására. A párkány méretre vágását követően felhelyezésre kerülnek az oldalán található végzárók is. Ezzel még tovább növelhető a beázás elleni védelem, valamint tökéletes illeszkedést tesz lehetővé.

A párkány felszerelése során elengedhetetlen eszköznek számít a vízmérték, amellyel ellenőrizhetjük, hogy tökéletesen van-e elhelyezve. A kívül elhelyezett párkány minden esetben egy legalább 1 cm-es lejtéssel kell, hogy rendelkezzen, ezáltal biztosítva a ráhulló víz elvezetését.

Nagyon fontos hogy a ragasztó kötése alatt a párkány megfelelően legyen rögzítve, még csak véletlenül se mozduljon meg. Ennek elérése érdekében a ragasztóanyag száradásáig súlyok kerülnek a párkányra.

Műanyag ablakpárkányt kinti párkányként is felszerelhetjük, de használhatunk külső ablakpárkányt is.

Külső ablak párkány anyag lehet:

  • lemezpárkány
  • alumínium párkány
  • gránit párkány
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró