műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Panellakás ablakcsere

 

Tudnivalók a panel lakásokban található ablakok cseréjéről:


Hazánkban rengeteg panellakás található, a lakosság jelentős része ilyen otthonokban él.  Ezeknek három fajtája terjedt el.
Orosz panel: Ennél a változatnál egyféle ablakméret fordul elő, valamint némely esetben egy kisebb méretű konyha ablak is található.
Dán Panel: Nevéből adódóan Dániában készült tervek alapján készült, minden ilyen lakás rendelkezik legalább egy háromszárnyas ablakkal, bizonyos esetekben, ha egy félszobás helység is található, akkor ott egy egyszárnyas ablak van beépítve.
Csapos panel: Ezekből található a legtöbb az ország területén. A nyílászárók betoncsapokon vannak rögzítve, az ablakosok ezek alapján nevezték el csapos panelnak.


150 X 150-es műanyag ablak, beépítveAblakcsere főbb lépései a legtöbb esetben azonosak, legyen az egy különálló családi ház, panelház, társasház vagy irodaépület. Panellakások esetében van azért néhány különbség, melyben eltér a beépítés menete a többi épület típusnál.

A csere általában gyors, egyetlen nap alatt elvégezhető. A hőszigeteléstől talán még fontosabb hogy jól záródjon az ablak, ezáltal a zajt és a port is otthonán kívül tartja

Az ablakcserével járó rombolás nagyságrendekkel kisebb, mint a téglaépítésű házak esetében, mivel a panelház betonfalán vékonyabb vakolat réteg található, nem jellemző hogy nagy vakolatdarabok esnének le a bontás során.
A falsérülések minimális esetén nincs szükség kőműves munkára.

Az ablakcsere folyamata bizonyos szempontból körülményesebb lehet. A magasban végzett munka során nagyobb figyelem szükséges, szomszédokat, alattunk vagy felettünk élőket zavarhatja a zaj, fokozottan ügyelni kell a törmelékre a bontás során, nehogy az egy parkoló autóra vagy a járdára essen.

A panellakás ablakcseréjének a lépései:

A helyszíni felmérést követően az ablakok legyártásra kerülnek, majd pedig a helyszínre érkezésük után rögtön kezdődhet is az ablakcsere. A régi ablakszárnyak lekerülnek a helyükről, az ablaktokok pedig félbevágás után könnyedén kibonthatóak az ablaknyílásból. A külső és belső könyöklők és párkányok szintén bontásra kerülnek. Amennyiben van szúnyogháló vagy redőny felszerelve, azok is lekerülnek a helyükről. Kétszárnyú műanyag ablak panelban

A törmelék és a régi nyílászáró előzetes megbeszélést követően elszállításra kerülnek. Mivel ez veszélyes hulladéknak minősül, így a megrendelő nem dobhatja csak úgy a szemetesbe, tárolása pedig egy panellakásban körülményes, így mindenképpen érdemes kérni az elszállítást.

Az új ablakkeret előfúrásra kerül a leendő rögzítő csavarok helyénél, megkönnyítve ezzel majd a rögzítés folyamatát. A végleges, csavarokkal történő rögzítés előtt a keret faékkel kerül rögzítésre. Ha vízszintesen és függőlegesen is tökéletes az elhelyezkedése, akkor ezt követően csavarokkal rögzítjük. Ezt követően az ablak nyíló felszerelésre kerülnek, a fal és a tok közti hézag pedig purhabbal töltődik fel.

Ablakcsere panel lakásban - rések kitöltése purhabbal


Fontos hogy a purhab az egész rést kitöltse, ne csak foltokban legyen használva, mivel egyrészt szerkezetileg is erősíti az ablakot rögzítés után, valamint hőszigetelés miatt elengedhetetlen, rendeltetésserű használatának hiánya által az ablak hőszigetelése nagymértékben romlik, a réseken hő híd alakulhat kis.

A purhab teljes megkötése után a felesleg levágásra kerül. A külső ablakpárkány, valamint a belső könyöklő ekkor kerül felszerelésre, ennek rögzítése a legtöbb esetben szintén purhab segítségével történik. A kifújt rész takarólécek használatával eltakarásra kerül, megakadályozva hogy a purhabot az időjárás tönkre tegye, megnövelve az élettartamát.

Panellakás ablakcsere - külső párkány rögzítése:

A külső párkány rögzítésénél fontos szempont hogy az épület falához képest az ellenkező irányba lejtsen, így nem gyűjti össze a ráesett esővizet, hanem elvezeti az ablaknyílástól. Ezután a párkány egy az ablaktok találkozásánál kap egy vízzáró szilikon réteget, hogy kívül tartja a nedvességet, megóvva a falat egy esetleges beázás okozta kellemetlenségtől.

nyíló ablakA belül található könyöklő szerepe főként esztétikai jellegű, használata mégis ajánlott, a felülete sokkal könnyebben tisztán tartható, mint az alatta lévő fal felület, valamint későbbiekben alkalmas bizonyos dekorációs tárgyak, esetleg virágcserepek tárolására is, de az ide helyezett tárgyak akadályozhatják az ablak kinyitását, lehetőség szerint az ilyen helységekbe célszerű bukó nyíló ablakok használata.

Panellakás ablakcsere - redőny, szúnyogháló szerelése


Amennyiben redőnyt vagy szúnyoghálót is szeretnénk, akkor azoknak a felszerelése az utolsó lépés szokott lenni.

 Összességében panellakások ablakcseréje a falak vékony vakolata miatt jellemző hogy nagy kosszal járna, nem sérülnek a falak se, ennek következtében nagyon rövid idő alatt kivitelezhető az ablakok és ajtók cseréje, és nem szükséges az utólagos kőműves munka sem.

Panellakás ablakcserék
http://www.muanyagablakcsere.hu/files/image/20161012/panel/ablakcsere_takarozva.jpg
 
 
 
 
http://www.muanyagablakcsere.hu/files/image/20161012/panel/panel_konyhaablak.jpg
 
 
 
 
http://www.muanyagablakcsere.hu/files/image/20161012/panel/panelkonyha_ablak.jpg
 
 
 
 
http://www.muanyagablakcsere.hu/files/image/20161012/panel/panellakas_szobaablak.jpg
 
 
 
 
http://www.muanyagablakcsere.hu/files/image/20161012/panel/redonyos_ablak.jpg
 
 
 
 
http://www.muanyagablakcsere.hu/files/image/20161012/panel/ujpesti_ablakcsere.jpg
 
 
 
 
 

Ablakbeépítés panelban

Ablakcsere akció

Ablakcsere árlista

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró