műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Aereco szellőztető A gyakori szellőztetés nagyon fontos egészségünk megőrzéséhez. Az elhasznált, állott levegő rossz közérzethez, fejfájáshoz vezethet. Az otthonunkban elvégzett tevékenységek, mint például a mosás, fürdés vagy a főzés jelentősen megnöveli a páratartalmat, de ehhez az emberi légzés vagy a szobanövények tartása is hozzájárul és páralecsapódáshoz is vezethet. A lecsapódott pára végül penészedéshez is vezethet elégtelen szellőztetés mellett, mely ártalmas az egészségünkre és otthonunk szerkezetét is negatívan befolyásolja.

A régi, nehezen záródó, szigeteléssel el nem látott, valamint vetemedett nyílászáróink ezt emberi beavatkozás nélkül is megteszik. A nyíló és az ablakkeret közti réseken rengeteg friss levegő áramlik be, ezáltal frissen és hidegen tartva otthonunkat, ami valljuk be, nem túl szerencsés dolog főleg fűtési szezon alatt.

  A modern gyártású, főleg a műanyag nyílászárók tökéletes zárnak, ebből adódóan a légcserét gyakori szellőztetéssel kell megoldanunk, amit a rohanó életmódunknak köszönhetően könnyen elfelejthetünk. Az legtöbb új gyártású műanyag ablak rendelkezik egy résszellőztető funkcióval, ami egy  vasalat segítségével néhány milliméterrel kiemeli az ablak nyílóját a keretből és az ebből adódó résen keresztül cserélődik a levegő.

Ehhez az ablaknyitó kilincset a bukó függőleges és a nyíló vízszintes állása közé félúton kell beállítani . Ezzel az a probléma, hogyha úgy felejtjük éjszakára vagy pedig elmegyünk itthonról akkor teljesen kihűlhet az adott helység. Ha szeretnénk megelőzni a penészedést és az azzal járó kellemetlenségeket, vagy pedig csökkenteni a kockázatát egy résnyire nyitott ablaknak akkor javasolt egy szellőztető rendszer felszerelése és használata.

Szellőztetők feladata:

  • Penészedés, páracsapódás jelentős csökkentése, probléma megszüntetése
  • Levegő utánpótlás biztosítása például kandallók, cserépkályhák vagy gáztűzhely használata közben
  • Friss levegő biztosítása otthonunkban

A szellőztetők fajtái:

  • Aereco EMM 916 Akusztikus higroszabályzós szellőztető, a szellőztetést páratartalom szerint automatikusan szabályozza igazodva az aktuális levegő felhasználáshoz.
  • Aereco EMM 716 Zárható akusztikus higroszabályzós szellőztető, páratartalom szerint szabályozza a szellőzetést, manuálisan el lehet zárni vagy pedig megnövelni az szellőzés mértékét, ha valamilyen okból erre szükség van.
  • Aereco EAF 309 Fix léghozammal rendelkezik, segítve a nyílt égésterű eszközök működését a levegőigény biztosításával. Gázszolgáltató elfogadja.

A szellőzés hiánya legfőképpen az új építésű, magas hatásfokú hőszigeteléssel ellátott vagy pedig a régi építésű de utólag jól szigetelt otthonoknál jelentkezik, legfőképpen penészedés és párásodás formájában. Szellőztetők utólagos beépítésével megoldható a folyamatos és elegendő mértékű levegőcsere, biztosítva a jó közérzetet és egészségünk megőrzését.

Szellőztetők felszerelése:

A szellőztetők utólag is könnyen felszerelhetők szinte bármilyen nyílászáróra. A szellőztető felhelyezéséhez először a ablak keret átfúrásra kerül majd pedig belülről a nyílószárny felső részére kerül felszerelésre, kívülről pedig ugyanekkora méretben vele szemben helyezkedik el az esővédő, ami a csapadékot nem engedi a nyílásba folyni, továbbá egy külső rács ami a rovarokat bejutását akadályozza meg.

Bizonyos esetekben a gázszolgáltatók előírásai miatt kötelezhetik az embereket a résszellőzők felszerelésére. Ez talán először csak nyűgnek tűnhet az emberek számára, viszont az ottlakók védelmét szolgálhatja, mivel a gáztűzhely, vagy a kazán is előlünk veszi el a levegőt működése során.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró