műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

7 kamrás műanyag ablak


 A 7 kamrás műanyag ablak kiváló hőszigetelése a profilok belsejében található légkamráknak köszönhető. Általánosságban elmondható, hogy a nagyobb kamraszám jobb hőszigetelést biztosít, ám ez akkor igaz, a légkamrák számának növelésével a profilok vastagsága is megnő.

A 7 kamrás műanyag ablakok 100 mm-es beépítési mélységgel rendelkeznek, így az egyre népszerűbb passzívházak számára is alkalmasak.

7 kamrás műanyag ablak hőszigetelése


A passzívházak a kifejezetten alacsony energiaigényükről ismertek, a hőszigetelésükben jelentős szerepet játszanak a beépített nyílászárók is. A passzívházak ablakai 100 mm profilvastagságuknak köszönhetően 7 légkamrával vannak ellátva, melyek a bent található levegő rossz hővezetésével biztosítják az ablak számára a hatékony hőszigetelést.

A napjainkban gyártott ablakok szinte kivétel nélkül hőszigetelt üvegezéssel készülnek, melyek két, illetve háromrétegű üvegezéssel kerülnek felszerelésre. Habár a 7 kamrás műanyag ablak a passzív házak számára lett kifejlesztve, a legtöbb hagyományos épületben is elhelyezhetőek.

7 kamrás műanyag ablak gyártása


A technika fejlődésének köszönhetően fából készült ablakok mellett egyéb alapanyagok is megjelentek a nyílászárók készítésében. A műanyag ablakok gyártása PVC-ből történik, mely könnyű, rideg, valamint tartós szerkezet létrehozását teszi lehetővé. A fával ellentétben a műanyag ablakok gyártásához szükséges alapanyag előállítása nem tart évekig, valamint festést, felületkezelést sem igényelnek, ebből adódóan alacsonyabb áron elérhetőek.

Mivel nem szükséges festeni őket, a gyártásuk is gyorsabb, valamint a használóiknak sem kell majd újrafesteni őket. A PVC-hez hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően az ablak felülete tartósan ellenáll az őt érő UV sugaraknak, így hosszú ideig nem kell aggódnunk az ablakok besárgulásától. Gyártásuk sok esetben újrahasznosított alapanyag felhasználásával történik, így a környezetünknek is jót tehetünk.

Profil vastagság és légkamrák száma


A 7 kamrás műanyag ablak 100mm –es profilvastagsága a még hatékonyabb hőszigetelés mellett stabilabb, erősebb szerkezet kialakítását is lehető teszi, melynek köszönhetően akár háromrétegű üvegezéssel is felszerelhetőek, melyek sokkal nehezebbek a kétrétegű társaiknál.

A háromrétegű hőszigetelt üveg mellett az szárnyakon és az ablakkereten körbefutó gumiszigetelés, valamint a profilok belsejében kialakított légkamrák is fontos szerepet játszanak. 

Hőszigetelt üvegezés


A hétkamrás műanyag ablakok a beépítési mélységüknek köszönhetően képesek elviselni a háromrétegű üvegezés alkalmazását. A háromrétegű üvegezés két darab Low-e bevonattal ellátott 4 mm vastag üveglapból, melyektől 12 mm távolságra egy újabb, középen elhelyezett üvegréteg követ.

A köztük található légrész argon gázzal kerül feltöltésre, mely rossz vezetőképességének köszönhetően tovább javítja az üvegezés hő és hangszigetelését. A háromrétegű hőszigetelt üvegezés K=0,6 hő átbocsátást tesz lehetővé.

Gumi tömítés


A tökéletes légzárás fontos szerepet játszik a hatékony hőszigetelés kialakításában. Ezt a 7 kamrás műanyag ablak esetében két, vagy akár három gumitömítés segítségével oldják meg a gyártás során. Ezek az ablakszárnyak és a keret közt kerülnek elhelyezésre, megszakításoktól mentesen. Az ablak zárásakor ezek a tömítések összenyomódnak, kitöltve a legapróbb hézagokat is a keret és a szárnyak közt, útját állva ezzel az átáramló levegőnek.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró