műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag ablak panellakásba


A műanyag ablak panellakásba beépítve hatékonyan és barátságos áron teszi lehetővé a régi ablakaink cseréjét. A régi ablakok cseréjével nemcsak rengeteg energiát spórolhatunk, hanem jelentősen emelhetjük a lakás komfortját is.

A meglévő ablakok sok esetben elavultak, rossz állapotúak, valamint nem zárnak rendesen. A vetemedés miatt az ablakszárnyak körül huzat alakulhat ki, mely hűti a lakást, valamint kellemetlen huzatot okozhat. A műanyag ablakok hatékonyan szigetelnek, modern letisztult külsővel rendelkeznek, gondozásuk pedig gyerekjáték.

Műanyag ablak panellakásbaMűanyag ablak panellakásba, milyen előnyökkel járhat


A műanyag ablakok népszerűsége elsősorban a kedvező áruknak köszönhető. A fa ablakkal szemben a műanyag ablak gyártásához használt alapanyag jóval könnyebben előállítható, nem tart hosszú évekig. A gyártás PVC-ből történik, mely sok esetben újrahasznosítás által is előállítható, ezzel nem pedig a környezetet is kímélhetjük.

A műanyag ablakok alapesetben fehér színűek, de fa hatású, illetve színes fóliával is elláthatóak a gyártás során. Az alapanyag előállítása során a hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően a műanyag ablakok tartósan ellenállnak az erős napsütésnek. Ennek köszönhetően a műanyag ablakok anyagában nem tesz kárt az erős UV sugárzás, valamint a felületük nem sárgul be a nap hatására.

A műanyag ablakok barátságos árának másik oka, hogy a nyílászáró felülete nem igényel festést. Ezzel nem csak a gyártási idő lesz rövidebb a többi alapanyaghoz képest, hanem a leendő tulajdonosnak sem kell majd újrafestenie idővel.

A műanyag nyílászárók anyagára nincs hatással az időjárás többi hatása sem. A rájuk hulló hó vagy eső nem tesz kárt a felületükben, valamint nem okozza a szerkezet vetemedését sem. Ennek köszönhetően megelőzhető az ablak vetemedése, mely rossz záródást és nehéz használatot okozna.

Műanyag ablak panellakásba, műanyag ablakok gyártása és felépítése


Az ablak gyártása szabványméretben, illetve egyedi méretben is elkészíthető, így széleskörű felhasználás lehetséges. A műanyag profilok belseje üreges kialakítású, a benne található légkamrák a szerkezet előnyös hőszigetelése miatt szükségesek.

A gyártás során a műanyag profilokból összeszerelésre kerül az ablak és az ablakkeret, valamint a működtetéshez szükséges vasalatok is. Felhelyezésre kerülnek az ablak élein, valamint a tok belsejében végigfutó gumi tömítések, majd pedig a hőszigetelt üvegtáblák is elfoglalják a helyüket.

Műanyag ablak panellakásba helyszíni felméréssel és beépítéssel


A helyszíni felmérést egy helyszínre érkező kolléga végzi, aki felveszi az ablakok és a falnyílások pontos méreteit. A panellakások falnyílásai régi szabványméret alapján készültek, paramétereik nem egyeznek meg a modern szabványméretekkel.

Ebben az esetben az egyedi méretű gyártás jelenthet megoldást. A rögzített méretekkel, valamint az ablak egyéb paramétereivel kerül legyártásra az egyedi méretű műanyag ablak, mely a gyártást követően kiszállításra kerül.

A műanyag ablak a panellakásba érkezve azonnal készen áll a beépítés megkezdésére, melynek az első lépése a régi ablak kibontásra. Ennek érdekében a régi ablakszárnyak eltávolításra kerülnek, majd pedig az ablakkeret elfűrészelését követően óvatosan feszegetve kibontásra kerülnek a falnyílásból.

A panellakások esetében a bontásból adódó falsérülés általában minimális mértékű, mivel viszonylag vékony vakolatréteg fedi a falakat. A bontási törmelék eltávolítását követően ékek segítségével elhelyezésre kerül az új műanyag ablak kerete.

Amennyiben ellenőriztük a pontos elhelyezkedést, csavarokkal is rögzítésre kerül a falnyílás belsejében. A rögzítést követően felhelyezzük az ablak nyílószárnyait, majd a keret és falnyílás közti hézagot PUR habbal töltjük fel. A PUR habot és a hézagot a száradást követően műanyag takarólecekkel borítjuk be, majd pedig igény szerint elvégzésre kerül a falak javítása is.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró