műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében

Régi, nehezen használható nyílászáróinkat újabbra cserélve nagyon sok kellemetlenségtől óvhatjuk meg magunkat, illetve családunkat.


A rosszul záródó nyílászáróval ellátott helység vagy szoba fűtése rengeteg többlet energiával jár, miközben a hideg levegő a tok és az ablakszárny közti résen árad befelé.

A műanyag nyílászárók a 80-as években kezdtek elterjedni, népszerűségük azóta is töretlen. A műanyag nyílászárók kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek. A fa és az alumíniumból készült nyílászáróknál sokkal olcsóbbak, kezelésük és karbantartásuk szinte gyerekjáték. A műanyag ablakok tisztántartása egy mosószeres ronggyal egyszerűen kivitelezhető.

A műanyag nyílászárók szerkezete és felépítése


A műanyag nyílászárók alapanyaga a pvc, ami egy kemény, ellenálló anyag. A levegő páratartalma és a felületére hulló eső semmilyen hatással nincs rá, nem fog a nedvesség hatására eldeformálódni. A pvc gyártásakor az anyagba olyan adalékot kevernek, ami megakadályozza, hogy a folyamatos és erős napsugárzás miatt besárguljon a nyílászáró felülete. Ennek köszönhetően a nyílászáró nagyon hosszú ideig képes megőrizni színét és felületét.

A műanyag nyílászárók hőszigetelése

A műanyag gyártású ablakok és bejárati ajtók kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ezt több különböző tényező segítségével érik el. A nyílászáró tokszerkezetének belseje nem tömör, hanem a légkamrákkal van ellátva.

Sok kereskedő úgy hirdeti a műanyag nyílászárókat, hogy minél több légkamrával rendelkezik, annál jobb hőszigetelő. A valóságban ez nem igaz, a profil vastagságnak megfelelő számú légkamrákkal kell,  hogy legyen ellátva az ablak, ezért a több légkamrával rendelkező ablaktoknak vastagabbnak kell lennie, hogy optimális hatást érjünk el velük.

A műanyag nyílászárók a többi alapanyaghoz hasonlóan egy vagy két gumiszigeteléssel is el vannak látva, amelyek a tok belső oldal, vagy pedig az ablakszárny külső, tokfelőli oldalára vannak egy erre, előre kialakított helyre erősítve. Ennek segítségével a beszerelést követő finombeállítással szinte légmentes záródást lehet elérni.

Mivel a régi ablakok bezárt állapotban is folyamatosan szellőztették otthonunkat, a légmentes záródás akár penészedést is okozhat, ezért az új ablak beszerelését követően érdemes gyakran szellőztetnünk egészségünk megőrzése érdekében.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró