műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Melyik a legjobb műanyag ablak?


A műanyag ablakok az elmúlt néhány évtizedben egyre nagyobb számban fordulnak elő, köszönhetően a számos előnyös tulajdonságuknak. A műanyag ablakok számos kivitelben kaphatóak, többféle tokkal, egy vagy több szárnnyal, többféle profil vastagságban. Melyik a legjobb műanyag ablak? A széles választéknak köszönhetően bárki megtalálhatja a neki megfelelőt, családi házak, panellakások vagy társasházak esetében is.

Műanyag ablak kialakítása


A műanyag ablakok gyártásához PVC-t használnak, melynek segítségével rideg, tartós, valamint könnyű nyílászárók előállítása is lehetséges. A műanyag ablakok kedvező áruk ellenére nagyon jól szigetelnek, használatuk és karbantartásuk pedig felettébb egyszerű. Többféle hőszigetelt üvegezés közül választhatjuk ki hogy számunkra melyik a legjobb műanyag ablak.

Műanyag ablakok színe

Váltószárnyas ablakA PVC-ből gyártott ablakok fehér színben készülnek, mely modern, letisztult külsőt biztosít a nyílászáró számára, mely színt még az erős és folyamatos napsütés hatására sem veszít el. Nem igényelnek festést sem gyártáskor, sem pedig azután, így akik számára az alkalmankénti ablakfestés nehézséget okoz, kiváló választás lehet.

Amennyiben a fehértől eltérő színben szeretnénk műanyag ablakokkal felszerelni otthonunk, természetesen lehetőségünk van rá. Ez esetben az ablakprofilok gyártása során, a még nem teljesen megkötött anyag ellátható színes, vagy pedig természetesebb külsőt nyújtó fa hatású fóliával is. A félkész műanyag profilok tökéletes tapadást nyújtanak a laminálás végrehajtására, ezért a fólia nagyon hosszú ideig biztosítja az ablak megjelenését.

Műanyag ablakok profilvastagsága, beépítési mélysége és a légkamrák száma


A műanyag ablakok profiljainak vastagsága a külső és belső terület elválasztásához használt méreteket jelöli. A műanyag ablakok többféle vastagságban is készülhetnek, a legvékonyabbak 68-70 milliméter beépítési mélységgel rendelkeznek.

Általánosságban elmondható, hogy a profil vastagságot növelve a bennük található légkamrák száma is növekszik. A légkamrák száma a profil vastagságtól függ, ugyanolyan profilok esetében a légkamrák számának növelése nem hogy nem javít, hanem még ronthat is az ablak szigetelőképességén.

Üvegezés típusa


A modern nyílászárók szinte minden esetben hőszigetelt üveggel kerülnek felszerelésre. A hőszigetelt üvegezés gyártása két vagy három üvegrétegből áll. Ezek az üveglapok távtartók segítségével egy meghatározott távolságra vannak egymástól, a köztük található térben pedig argon gáz található. Az argon gáz a rossz hővezetési tulajdonságai által segít megakadályozni, hogy a helység az üveglapokon keresztül távozó hő hatására hűljön le.

A háromrétegű hőszigetelt üvegezés még hatékonyabb szigetelést biztosít otthonunk számára, ezek azonban a nagyobb tömeg miatt nagyobb profilvastagságú ablakokat igényelnek. Használatuk elsősorban a passzívházakban jellemző, de hagyományos épületek esetében is alkalmazhatóak.Bukó-nyíló műanyag ablak

Műanyag ablakok nyitásmódja


Az ablakok nyitásmódját több szempont alapján csoportosítjuk. Léteznek egyszárnyú, kétszárnyú, illetve több szárnyas ablakok is, melyek a hagyományos nyitás irány mellett igény szerint bukó funkcióval is kiegészíthetőek.
  • A bukó ablakok előnye, hogy egy gyors, vagy akár tartós szellőztetéshez nem szükséges teljes kitárni az ablakszárnyakat, helyet spórolva ezzel.
  • A kétszárnyas ablakoknak két fajtája létezik, ez pedig a tokosztós, illetve a váltószárnyas ablakok. A tokosztós ablakok egymásra ellentétes iránnyal nyithatóak, a két ablakszárny két külön kilinccsel van felszerelve, köztük pedig egy műanyag osztás található.
  • A váltószárnyas ablakok esetében nem található osztás, így mindkét szárny nyitása esetén zavartalan kitekintést tesz lehetővé. Ennél a típusnál elsődleges és másodlagos szárnyat különböztetünk meg, mely közül a második szárny nyitása csak az elsődleges nyitása után lehetséges.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró