műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag ablak takarítása, tisztántartása

A nyílászárók régen kizárólag fából készültek, ám a technika fejlődésének köszönhetően mára több alapanyag is rendelkezésre áll az ablakok és bejárati ajtók gyártásához. A műanyag ablakok az utóbbi néhány évtizedben kezdtek elterjedni, elsősorban kedvező árfekvésük, valamint kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően. A műanyag ablakok takarítása, tisztántartása, valamint karbantartása könnyen elvégezhető, tovább felületüket nem szükséges bizonyos időnként újrafesteni sem.

Műanyag ablak tisztántartásaMűanyag ablak takarítása

A műanyag ablakok egyik előnyös tulajdonsága, hogy felületük tisztítása nem igényel semmilyen erőfeszítést. A fa ablakok penészedhetnek, tisztásuk bizonyos esetekben odafigyelést kíván, bizonyos vegyszereket kerülni kell. Az alumínium ablakok szinterezett felülete ellenálló a legtöbb sérüléssel szemben, ám bizonyos sérülések hatására lepattoghat néhol a festék róluk.

A műanyag ablakok tisztántartásához elegendő egy nedves, lehetőleg puha rongy, valamint némi tisztítószer. Az ablak alapanyagául szolgáló PVC ellenálló a legtöbb háztartási tisztítószerrel szemben, így nem tudunk kár tenni a felületben.

Az ablakszárny, valamint az ablakkeret falcaiban található gumitömítéseket és azok környékeit érdemes bizonyos időnként egy nedves ruhával áttörölni. Ezzel meghosszabbíthatjuk a gumitömítések élettartamát, valamint az ablak szigetelőképességét is tovább biztosíthatjuk.

Az ablaküveg tisztítása természetesen az üvegfelületeknél megszokott módszerrel történhet. Ehhez a szokásos üvegtisztító folyadékok, ecetes vagy citromos tisztítószerek tökéletesen elegendő. Az ablaküvegre hordást követően pár perc múlva letörölhetjük, ehhez használjunk papír törlőt, vagy pedig puha rongyot.

Semmiképp se használjunk a törléshez újságpapírt, mivel a tisztítószerben található alkohol feloldhatja a papíron található nyomdafestéket, azt pedig utólag nehéz letakarítani az üvegről.

A tisztítás során fordítsunk figyelmet az üveglapokat körbevevő szilikon csíkra, rendszeres tisztításukkal elkerülhetjük annak elszíneződését.

Műanyag ablak karbantartásaAblak karbantartás

Amennyiben otthonunkat műanyag ablakokkal látjuk el, megkímélhetjük magunkat az ablakfestéstől, valamint az azzal járó kellemetlenségektől. A műanyag ablakok fehér színben készülnek, ám színes fóliával is elláthatóak a gyártás során. Az ablakok, valamint a rajtuk található laminált fólia hosszú időn keresztül megőrzi a színét, még a legerősebb napsütés esetén is.

A műanyag ablak megfelelő állapotban tartásához egyetlen teendőnk van. Az ablakra szerelt vasalat mozgó pontjait, valamint az ablakokat tartó pántokat érdemes 1-2 évente pár csepp olajjal bevonni, ezzel elősegítve az egyszerű használatot.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró