műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag ablak szigetelés


Az otthonunkban található ablakok modernizálásával jelentősen javíthatjuk otthonunk kényelmét, emellett jelentősen csökkenthetjük a fűtésre fordított költségeinket is. Amennyiben otthonunk elavult vagy vetemedett nyílászárókkal van felszerelve, jelentős mennyiségű hőenergia távozhat az ablakokon, valamint az ablakszárny mellett hézagokon keresztül. A régi ablakainkat műanyag ablakra cserélve jelentősen javíthatunk ezen az arányon. A műanyag ablak szigetelés biztosítja az épület számára megfelelő hang, illetve hőszigetelést.

A műanyag ablak előnye


A műanyag ablak számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A gyártáshoz használt PVC tulajdonságainak köszönhetően az ablak felülete ellenálló lesz a folyamatos napsütéssel, a rájuk hulló csapadékokkal, párával szemben. Az ablak tisztításához használt vegyszerek nem tesznek kárt az ablak anyagában, ezért hosszú időn keresztül megőrzik eredeti színüket, állapotukat.

A műanyag ablakok felülete nem igényel festést, a színük az esetek többségében fehér, de a gyártás során fa hatású, illetve színes fóliával is ellátható, ezzel látványosabbá téve az ablak felületét.

Hőszigetelés és hangszigetelés


A műanyag ablakok a kedvező ár mellett nagyon jó hőszigeteléssel, egyszerű használattal vannak ellátva. A nyílászáró hőszigetelése mellett nagyon jó hangszigetelést is biztosítanak otthonunk számára, melynek következményeképp jelentősen kevesebb zavaró zaj jut be a helységbe. A műanyag ablakok hőszigetelése és hangszigetelése a szakszerű beszerelés mellett az alábbi tulajdonságainak köszönhető.

Légkamrás kialakítás


A nyílászáró profil elemeinek belsejében meghatározott számú légkamra van kialakítva. Az ablak a légkamrák belsejében található levegőt hasznosítja a hőszigetelés javítására. Az üreges kialakításnak köszönhetően az műanyag ablakok hőszigetelése és hangszigetelése megnő, tömege pedig alacsonyan tartható.

Gumitömítés


Az ablakszárnyak, illetve az ablakkereten gumitömítéseket alkalmaznak, melyek az ablak huzatosságának megszüntetése mellett jobb légzárást is biztosítanak a műanyag ablakok számára. Az ablakszárnyon és a tokon körbefutatott gumiszigetelés az ablak zárása közben összenyomódik, ezáltal útját állja a hézagokon átáramló levegőnek. A gumitömítés az ablak szigetelése mellett csendesebb használatot is eredményez.

Hőszigetelt üvegezés


Az ablakok legnagyobb felületét, valamint a legfontosabb részét a beépített üvegezés alkotja. Ha az üvegezés hőszigetelése nem megfelelő, akkor az ablaküvegen keresztül rengeteg energia távozhat. A probléma megoldásához a manapság gyártott ablakokat minden esetben többrétegű hőszigetelt üvegezéssel látják el.

A hőszigetelt üvegezés előállítása két vagy három üvegréteg használatával történik. Az üveglapokat távtartók segítségével megadott távolságban rögzítik egymáshoz, a köztük lévő tereket védőgázzal töltik fel. A nedvszívó hatású tömítésnek használatának köszönhetően megakadályozható a védőgáz kiszökése, valamint az üveglapok belső oldalán a pára lecsapódása.

A felhasznált üvegezésnek köszönhetően a hőszigetelés mellett az ablak hangszigetelő képessége is jelentősen megnő, mivel a többrétegű üveg felülete kevésbé rezonál a kintről érkező hangok hatására.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró