műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Szúnyogháló


  A szúnyogháló, ismertebb nevén rovarháló manapság sajnos elengedhetetlen kelléke nyílászáróinknak. Főbb feladata a rovarok, legfőképpen a szúnyogok és legyek otthonunkon kívül tartása amelyek hosszú hónapokon át megkeseríthetik életünket, továbbá megakadályozza a pihék, szöszök, akár falevelek bejutását is.

Segítségével nyugodtan szellőztethetünk az év bármelyik szakaszában, vagy a nyári kánikulák során akár egész nap is nyitva lehet az adott ablak, vagy ajtó növelve a kényelmünket. Használatuk ajánlott ablakok és ajtók esetében is, mindkét nyílászáró többféle védelemmel is ellátható.

A régi színes műanyag szúnyoghálókat melyek viszonylag rövid idő alatt elhasználódtak, tönkre mentek az időjárástól felváltotta a hosszú élettartamú üvegszálas textília. Maga a háló szürke színű, néhány méterről már nem is észlelhető, kialakítása miatt nem fog megkopni a napfénytől, és sokkal több fényt enged be a régi, elavult elődjéhez képest valamint a természet színeit nem torzítja el.

Kialakításukat tekintve a szúnyoghálóknak két fajtája létezik:

  •   Fix szúnyogháló

A fix szúnyogháló a legegyszerűbb rovar elleni védelem, tökéletesen ellátja feladatát, rögzítésük történhet fémből készült rögzítő klipszekkel, csavarokkal, esetleg mágnessel. Alapanyaguk lehet műanyag vagy alumínium is. Használatuk csak ablakok esetében lehetséges. Leszerelésük viszonylag gyors és egyszerű, nem igényel erőfeszítést ezáltal megkönnyítve a cserét, későbbiekben pedig könnyedén visszaszerelhető.
  •   Mobil szúnyogháló

Ablakok esetében a mobil háló egy függőleges lefutású rolós megoldású szúnyoghálót jelent, melynek működése nagyon hasonlít a redőnyökéhez.  Amikor valamilyen oknál fogva éppen nincs szükségünk rá akkor lehetőségünk van elrejteni, elősegítve a szabad kitekintést, kihajolást az ablakokon.  Működtetése gyerekjáték, nem igényel még erőfeszítést sem.

Lényegében ez egy függőleges mozgású szerkezet, a két oldalán található sínből, és egy felül elhelyezkedő tokból áll, kiegészítve egy alul található fix akasztóval, ami helyén tartja használat közben.  Magát a hálót egy rúgós szerkezet tartja a helyén hogy a szél ne tudja elmozdítani. Többnyire alumíniumból készülnek a tartósság miatt, színük általában fehér vagy barna. A rolós megoldás kiváló választás lehet bármilyen anyagú vagy kialakítású befelé nyíló ablak esetében.

Természetesen ajtók esetében is lehetséges a szúnyogháló felszerelése, ebben az esetben többféle megoldás is létezik a rovarok távol tartására.
  •  Tolóajtós szúnyogháló

A tolóajtós szúnyogháló általában erkély vagy teraszajtó, esetleg hátsó, kertre nyíló ajtók esetében használt, a rovarokat távol tartja, valamint könnyedén működtethető egy görgőkkel ellátott sínrendszerrel, rögzítése csavarokkal van megoldva, alapanyag pedig alumínium.
  • Nyíló szúnyogháló

Ez a megoldás a legegyszerűbb a gyakran használt, például bejárati ajtóra remek választás, működése megegyezik egy ajtóéval, kerete alumíniumból készül, ellentétes irányba nyílik, folyamatos szellőztetést tesz lehetővé, könnyedén használható, ezeken az ajtókon a középső merevítésen egy kilincsként funkcionáló fogantyú található. Az ajtó visszazárását egy rugóval ellátott zsanér biztosítja.

  • Oldalhúzós szúnyogháló

Vízszintes mozgatásra alkalmas, kívülről és belülről egyaránt nyitható, anyaga alumínium. Ennél a megoldásnál háló tokja az ajtókeret hosszában helyezkedik el, az ajtó tetején és alján pedig egy mozgatósín található kefékkel ellátva, ez gátolja meg a rovarokat hogy a síneken keresztül hatoljanak be otthonába valamin ezekben mozog a háló, A megfelelő zárást és nyitást pedig egy mágnes szalag biztosítja. Használaton kívül pedig a tokjában pihen elrejtve a tekintetek elől

  •  Pliszé rovarháló ajtó

Ez a megoldás kiváló választás lehet nagy szélességű nyílászárók használatakor de kisebb felületeknél is alkalmazható. Pliszés megoldás lévén harmonikaként egy vagy két irányba hajolva gyűjti a hálót. Kerete szemből kerül rögzítésre a nyílászárón. Ajtókeret alsó részénél egy 2 mm széles sín található, ezen mozog a háló, kis mérete miatt nem akadályos minket az ajtó használata közben. Meghibásodásra nem igazán hajlamos, nem tartalmaz rugós , forgó elemeket. Zsinórral vagy lánccal működtethető.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró