műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai


A műanyag nyílászárók a 80-as években kezdtek elterjedni széleskörűen, mostanra pedig már az egyik legnépszerűbb alapanyagnak számít új ablakok és bejárati ajtók vásárlásakor.

A műanyag ablakok és ajtók népszerűsége nem a véletlen műve, számos tulajdonságuk miatt választja egyre több ember az otthonában található nyílászárók modernizálásakor.

A műanyag bejárati ajtók és ablakok felépítése

A műanyag nyílászárók alapanyaga PVC, amely egy rendkívül kemény, ellenálló műanyag. Előállításuk során olyan adalékokkal látják el, ami hatására ellenáll majd az állandó napsütésnek, valamint nem sárgulnak majd be a napfény hatására. A PVC széles körű felhasználását tesz lehetővé, a nyílászáró gyártás mellett számos területen használják.

A műanyag ablakok profilja hő kamra kialakítással rendelkezik, a hő kamrák száma a profil vastagságának függvénye. A 70 mm-es profil vastagságú ablak 5 vagy 6 légkamrával van ellátva, a 80 mm-es profil pedig 7-8 légkamrával rendelkezik.

A műanyag nyílászárók belsejében acél merevítés fut körbe, mely az ablak tartósságát és szilárdságát hivatott biztosítani. A műanyag ablakok speciális vasalatának köszönhetően többféle nyitásmóddal (bukó-nyíló) és funkcióval ellátható, mint például a hibás működésgátlás, vagy pedig a résszellőző funkció, amely a megfelelő kilincsállásban néhány milliméterre kiemeli az ablakot a tokból, segítéségével pedig biztosíthatjuk a helység szellőzését annak teljes nyitása vagy buktatása nélkül.

A műanyag bejárati ajtók és ablakok szigetelőképességében rendkívül fontos feladatot lát el a nyílászáró falcaiba erősített körbe futó gumiszigetelés. A nyílászáró zárt állapotban összenyomja a gumiszigetelést, mely kitölti a tok és a nyíló közti légrést, ezáltal megakadályozva a levegő szabad átjárását.

A műanyag nyílászárók hőszigetelt üvegezése

A légkamrák mellett nagyon fontos az megfelelő üvegezés használata a műanyag ablak és ajtó gyártásakor. Az ablakok szinte teljes felületét üveg borítja, bizonyos bejárati ajtók pedig szintén nagy üvegfelülettel vannak ellátva. A hőszigetelt üvegezésnek köszönhetően a nyílászárók teljes felülete hőszigetelt lesz, ezáltal jelentősen csökkentve otthonunk energiaigényét.

Műanyag nyílászárók hőszigetelt üvegezésének típusai


A hőszigetelt üvegezés két vagy három 4mm-es vastagságú, távtartókkal rögzített üvegfelületből áll. Az üveglapok közti hézag kétrétegű üvegezés esetében argon gázzal, három rétegű üvegezés esetén pedig kripton gázzal van feltöltve. A külső üvegréteg lágyfém bevonatának köszönhetően a káros napsugarak jelentős része nem jut át az üvegfelületen, ezáltal a hőszigetelt üvegezés nyári hőségben is segít hűvösen tartani otthonunkat.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró