műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag ablak kilincs


A kilincs szerves részét alkotja az épület nyílászáróinak, szinte kivétel nélkül megtalálhatóak az ajtóinkon, ablakainkon. A kilincsek segítségével nyithatjuk, zárhatjuk, illetve egyéb pozícióba állíthatjuk az ablakot. Használatukhoz a kívánt helyzethez szükséges pozícióba helyezzük őket, majd pedig az ablakszárnyat a kilincseknél fogva toló vagy húzó mozdulattal nyitjuk vagy zárjuk az ablakot. A műanyag ablak kilincs többféle kivitelben, alapanyagban és kialakításban létezik, így bárki könnyedén megtalálhatja a számára megfelelő ablak kilincseket.

Műanyag ablak kilincs fajtái


A műanyag ablak többféle alapanyagból előállított kilinccsel felszerelhetőek, így annak meghibásodása esetén könnyedén cserélhetjük őket, ehhez csupán néhány dolgot kell figyelembe venni. A kilincsek jobbos illetve balos kivitelben kaphatóak, cseréjük esetén tehát az egyik meghatározó tulajdonság hogy az ablak nyitásirányának megfelelő kilincset válasszunk.

Az ablakszárnyak vastagsága alapján változik a kilincsek szárának hossza, a nagyobb vastagságú műanyag ablakok esetében hosszabb szárral ellátott kilincs kerül felszerelésre. A kilincsszárhoz hozzátartozik a kilincs mechanika, valamint a kilincs felszereléséhez szükséges csavarok is.


Műanyag kilincs


A műanyag kilincsek kedvező áruk mellett nagyon tartósak, valamint ellenállóak az ütésekkel valamint a kopással szemben, de felületük könnyen megkarcolódhat. A PVC-ből előállított kilincsek tartósan ellenállnak a vegyszereknek, ezért a tisztítószerek a takarítás során nem fogják megmarni a felületüket. A műanyag kilincsek az üreges kialakítás mellett tömör kivitelben is elérhetőek.

Réz ablak kilincs


A réz kilincsek nagyon népszerűek, főként a látványos színüknek köszönhetően. Az előnyös külső mellett nagyon tartósak, ellenállóak a rendszeres használattal szemben. A réz ablakkilincsek felületét védő lakkréteggel vonják be, amely megvédi a kilincs felületét az oxidálással szemben, mely nélkül a kilincs külseje elszíneződne.
Ez a védő bevonat viszonylag sérülékeny, ezért tisztántartásuk során kerülni kell a súrolószerek használatát.

Eloxált alumínium ablak kilincs


Az alumínium kilincsek tartósak, emellett modern külsőt biztosítanak az ablakok számára. Az eloxált felületnek köszönhetően a kilincs védelmet kap a korrózióval szemben, megkeményíti a felületét, valamint esztétikusabb külsőt kölcsönöz a kilincsek számára.

Műanyag ablak kilincs szerelés


A folyamatos használat miatt előfordulhat, hogy ablakkilincs használata nehézzé válik, szélsőséges esetben pedig nem tudjuk kinyitni, esetleg bezárni a nyílászárót. A leggyakrabban előforduló hibák egyike, mikor az ablak kilincs lötyög használat közben.

Ez azon szerencsés esetek közé tartozik, mikor nem szükséges a kilincs cseréje, a javításhoz elegendő a fedőlapot elforgatni. Az elforgatást követően előbukkannak a rögzítéshez használt csavarok fejei, melyet egy csavarhúzóval meghúzunk és máris megszűnik a probléma.

Amennyiben a kilincset ellenállás nélkül tudjuk mozgatni, esetleg körbe is forgathatjuk, akkor abban az esetben a javítás már nem ilyen egyszerű. A hibát többnyire törött kilincsmű, vagy pedig az ablak élén végigfutó rúdzár törése okozhatja. Ebben az esetben a javítást mindenképpen bízzuk szakemberre, aki a probléma megoldása mellett a kiváltó okokat is megszünteti.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró