műanyag ablak, műanyag ablak csere

Műanyag ablak bejegyzések

Panel terasz beépítése műanyag ablakprofillal
Bontás nélküli ablakcsere
Műanyag ablak beépítése
Műanyag bejárati ajtó
Télikert építés műanyag ablakokból
Panel lakás ablakcsere
Téli kert
Aereco szellőztető beépítése műanyag nyílászáróba
Erkélybeépítés
Ablakcsere gipszkartonozva
Néhány érv a Műanyag nyílászárók mellett
Árajánlatkérés
Műanyag nyílászárók üvegezése, típusai
Szúnyogháló
Szellőztető
Műanyag ablakok hőszigetelése
Referenciák
Redőny
Hogyan történik egy műanyag ablak cseréje?
Műanyag nyílászáró kereskedelem pest megyében
Milyen az olcsó műanyag ablak

Műanyag redőny, alumínium redőny A redőnyök már körülbelül 100 éve részei a magyar családi házaknak, és egyre gyakrabban használják társas házaknál is, mint első számú árnyékoló eszköz. A régi fából készült redőnyökhöz képest sokat fejlődött a redőnyök technikája.

A megrendelők többsége árnyékolás céljából vásárolja meg és szerelteti fel őket, viszont sokan azért is tartanak rá igényt, mert bár a mai nyílászárók szinte tökéletes hő és hangszigeteléssel rendelkeznek, a redőnyök ehhez még jobban hozzájárulhatnak, ezáltal otthonunkat még kevesebb energiából fűthetjük fel fűtési szezon alatt, valamint kevésbé melegszik fel a nyári meleg hatására.

Hőszigetelés, redőnnyel:

 A modern nyílászárók hőszigetelési tulajdonságát még tovább lehet javítani a redőnyök használatával, ami egy újabb hőszigetelő rétegként szolgál nem beszélve a fő feladatáról, ami az árnyékolás, továbbá bizonyos szintű betörési védelmet is nyújthat mivel leengedett állapotban védi a nyílászárókat.

Általánosságban elmondható hogy a jó minőségű redőnyök feladatukat tökéletesen ellátják, nem kerülnek csillagászati összegekbe, ezáltal szinte mindenkinek lehetősége van arra hogy otthonát tovább fejlessze vele. A külső tokos redőny szinte minden ablakra felszerelhető akár utólag is, ezek a tokok többféle változatban léteznek, mely közül mindegyik tetszetős látvánnyal rendelkezik, nem csúfítja el otthonunk homlokzatát. A megfelelő minőségben gyártott és gondosan felszerelt redőnyök pedig hosszú éveken át szolgálják tulajdonosukat.

Redőnyök több féle kivitelben és anyagban léteznek, de manapság a legkeresettebbek a műanyagból és alumíniumból készült redőnyök. Mindkét anyagból többféle redőny készíthető, az alumíniumból készült ablak pedig akár emelő motorral is ellátható a maximális kényelemért.

Redőnyök gyakori fajtái:

Műanyag redőny:

Ez a legegyszerűbb változat, feladatát tökéletesen elvégzi, könnyű kezelni, rendkívül kedvező ára miatt méltán népszerű. A régi fából készült redőnyökhöz képest nagyon könnyű használni, súlya töredéke a fából készült társaihoz képest. A nyári napsütés valamint az ezzel járó kánikula ellen kiváló védelmet nyújt. Általában fehér színű, de többféle színben is kérhető, ezáltal könnyebben találhatunk a házunk színéhez passzoló redőnyt.

A műanyag redőny hő és hangszigetelési feladatot is ellát egyben, a leengedett redőny pedig megakadályozza, hogy az utcáról belássanak otthonába az esti órák folyamán, ha odabent ég a lámpa. Ellátható csipesz zárral, ami megakadályozza, hogy a műanyag redőnyt kívülről fel lehessen emelni, de ez nem összekeverendő a biztonsági redőnyök adta védelemmel.

Szúnyoghálós műanyag redőny:

Ez a változat szinte teljesen azonos a fentebb említett műanyag redőnnyel, néhány kisebb-nagyobb különbséggel. Remek hő és hangszigetelő képessége mellé még egy rolós, vagy ismertebb nevén mobil szúnyoghálót is tartalmaz. A szúnyogháló egy sűrű szövésű szürke színű üvegszálas anyag, amely nem említhető egy lapon a régi, műanyag sérülékeny műanyag szúnyoghalóval.

Anyagának és kialakításának köszönhetően néhány méter távolságból már szinte láthatatlan. A rovarokat és az levegőben szálló pihéket nem engedi be az ablakon. Alapanyaga miatt hosszú ideig megőrzi minőségét és nem fakul ki idővel a színe, valamint tartóssága miatt rendszeresen használható. A szúnyogháló mozgásakor egy szőrkefés lefutó biztosítja, hogy ne jussanak be a háló mellett se a rovarok.

A szúnyogháló és a redőny működése egymástól teljesen független, valamint könnyű kezelhetőséggel rendelkezik. A műanyag redőny egy zajcsökkentő gumi segítségével nagyon halkan használható így nem fogjuk a lakás többi lakóját is felébreszteni vele. Belső oldalán szintén rendelkezik biztonsági zárral, amely megakadályozza, hogy kívülről fel lehessen emelni a redőnyt.

Alumínium redőny:

Az alumínium redőny látja el a leghatékonyabban a nyílászáróink védelmének feladatát, ez egyben a legfejlettebb megoldás is. Tartós és stabil megoldás, szélesebb nyílászárók esetében nem feltétlenül kell osztott redőnyt használni.

Azon kívül, hogy utcán bámészkodó emberek tekintet távol tartja, hő és hangszigetel, védi a nyílászáróinkat az időjárás hatásaitól, és egy további fontos funkcióval is ellátható, aminek következtében motoros meghajtással működtethető az alumínium redőny.

Motoros alumínium redőny:

Ennek több fajtája is létezik, vezérelhető gombnyomással, távirányító használatával akár a kényelmes fotelban ülve, valamint lehetőség van arra is, hogy időzítő segítségével automatikusan működtesse magát az alumínium redőnyt.
Ennek számos előnye lehet a felhasználóra nézve, például a reggeli rohanásban nem kell amiatt is aggódni, hogy egy adott helységben vajon fel lett e húzva a redőny vagy pedig fordítva, mivel ezt az automata megteszi helyettünk. Hatalmas előnye még az automatikus rendszernek hogy hosszabb távollétek során működteti magát, esetlegesen távolt tartva a betörőket, akik előszeretettel szemelik ki a mozgolódás nélküli otthonokat.

Az alumínium redőny lécei dupla falúak, belsejükben pedig purhab található. Rendelkezik egy elcsúszás gátlóval (ariterezés), mely megakadályozza, hogy a redőny lécei oldalirányban elmozduljanak, ezáltal elakadjanak vagy megsérüljenek. A redőnytokban egy csapágyas tengely található, amely alumíniumból készült, elősegíti az akadálytalan működést akár hosszú éveken át.

Nyári hónapokban kiválóan kívül tartja a meleget, télen pedig kiváló hőszigetelést biztosít. Egyes mérések szerint 25-30 % körüli az energia megtakarítása lehúzott alumínium redőnyök használatakor. Az alumínium redőnyök üzemeltethetőek gurtnival, zsinórral, kurblival vagy pedig motoros meghajtással. A leggyakrabban használt színek közé tartozik a szürke, barna, fehér és ezüst, de felárral egyéb színekben is kaphatóak. Igény esetén ellátható fa hatású színekkel is.

 Alumínium redőny használata lehetséges belső redőnytokok valamint külső redőnytokok esetében. A külső tokos kivitelnek létezik egy félkörtokos változata is, amelynek az egyik előnye, hogy a formája miatt több fényt képest beengedni a szögletes tokhoz képest.

Vakolható tokos redőny:

Léteznek továbbá vakolható tokos redőnyök, ezek használatának lehetőségét általában az épület tervezése vagy pedig a felújítás előtt célszerű elvégezni. A vakolható tokos redőny tokja egyáltalán nem vesz el fényt az otthonunktól, mivel a tokja a homlokzattal egy vonalban található, úgymond kívülről a falba süllyesztve. Beépítésekor nagyon fontos hogy a végső vakolat méretéhez igazítsuk a redőnytokot, hogy ne lógjon ki a falból.
 
 Összességében a redőnyök használata mindenképpen javasolt nem csak energiatakarékosságból és a komfort érzet megnöveléséhez, hanem biztonsági és esztétikai okokból is.Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.

Műanyag ablak referenciák

Műanyag ablak
Műanyag portálajtó
Bontás nélküli ajtócsere

Erkélybeépítés műanyag ablakkal

Erkély beépítés műanyag ablakkal
Álosztós műanyag ablak, bontás nélküli ablakcsere
Barna műanyag ablak
Ablakcsere
13.ker, bontás nélküli ablakcsere
Belvárosi ablakcsere
Óvoda műanyag ablak csere

Panel műanyag ablak

Panel konyha ablak
Távnyitó ablakos műanyag nyílászáró